За нас

“Feibbank” се превърна в успешна международна компания, след като освен в България, се наложи с кредитните си продукти и на пазарите в Украйна, Румъния, Полша, Чехия и Македония. Историята на фирмата е наистина впечатляваща с това, че стартира през 1995 г. като малка кредитна фирма в София с името „Feib” и само с трима служители в офиса. Още в края на същата година малката фирма се разраства бурно и отваря още четири офиса в Северозападна България. По това време компанията променя името си и кръщава продукта си „Feib кредит”.
Какво стои в основата на успеха?
На първо място това е иновативността. За времето, в което фирмата стартира дейността си, кредитирането с малки заеми на хора, които почти нямат достъп до банкови кредити, като се ползват услугите на обучени кредитни консултанти в дома на кредитоискателите, е съвсем нова услуга. При това на фона на многото документи и високи изисквания за отпускане на банков кредит например кредитните продукти на младата фирма се отпускат бързо, лесно, удобно и само срещу лична карта. Ето защо името „Feibbank” става бързо популярно сред хората.
Концепцията на фирмата е гениално проста – в някакъв момент на всеки от нас му се налагат спешни разходи и има нужда от пари. Това не са големи суми, но като са непланирани, често е трудно те да бъдат осигурени. Тогава идва времето и мястото на коректен кредитен партньор, който се старае да е близо до своите клиенти и да предлага кредитни продукти по размер на кредитоискателите си.
Гъвкавостта пък е качество, което е задължително, за да се наложиш на пазара. Ако не умееш да се променяш според изискванията на пазара, то последният просто те изхвърля. Ето защо фирмата с времето предлага все по-гъвкави кредитни продукти, така че да отговори на търсенето. По този начин успява да стане лидер в своята област на работа и то не само в нашата страна, но и на чуждите пазари.